Skip to content
NLEN
Volgensnino6

Het leven volgens Nino

Acht jaar is Nino, een levenslustig jongetje dat eigenlijk altijd overal zin in heeft. Als zijn moeder plotseling overlijdt wordt alles anders. Nino gaat niet meer naar school en sluit vriendschap met het slimme konijn Bobby. Regisseur Simone van Dusseldorp weet een zwaar thema zacht en humorvol te brengen. (8+)

Volgensninoposter

Nino gaat z”n eigen gang na het wegvallen van z”n moeder. Hij slaapt in een tentje in de tuin, eet chips als ontbijt en voetbalt met het pratende konijn Bobby. Intussen doet z”n vader steeds gekker en is z”n broer “s nachts op pad. Dan ontdekt Nino dat hij iets heel bijzonders kan: praten met de dieren. Met hulp van Bobby probeert Nino z”n familie weer bij elkaar te krijgen.

Het leven volgens Nino is de vierde lange jeugdfilm van regisseur Simone van Dusseldorp, die eerder tekende voor goed ontvangen kinderfilms als Kikkerdril (2009) en Briefgeheim (2010). Van Dusseldorp staat bekend om de invoelende, humoristische manier waarop ze zware thema”s voor kinderen bespreekbaar weet te maken.

Het scenario is van de hand van Urszula Antoniak (Code Blue). Heel bijzonder is het optreden van cabaretier Ronald Goedemondt in de rol van het pratende konijn. Ook met Koen de Graeve, Arend Bouwmeester en Rifka Lodeizen.

Details

Volgensnino1
Volgensnino2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.