Skip to content
NLEN
still uit Het lied van de zee (Song of the Sea) (Tomm Moore, IE 2014)

Het lied van de zee

Tomm Moore / IE, 2014 / 93 min.

Wonderlijke, Oscargenomineerde animatievertelling over een vuurtorenwachter die met zijn gezin aan de Ierse westkust woont. Dochter Saoirse voelt zich het lekkerst in zee, tussen de zeehonden – zij is een selkie, een sirene die de vloek van de Uilenheks kan opheffen.

poster Het lied van de zee (Song of the Sea) (Tomm Moore, IE 2014)

Ben en Saoirse wonen bij hun vader in de vuurtoren op een klein eilandje. Om hen te beschermen voor de gevaren van de zee neemt hun grootmoeder hen mee naar de stad. Daar ontdekt Ben dat zijn zusje eigenlijk een selkie is. Selkies kunnen zowel de gedaante van een zeehond als een mens aannemen, en beschikken over bovennatuurlijke krachten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de vloek van de Uilenheks opheffen. Tijdens een wonderlijke reis trotseren Saoirse en haar broer Ben allerlei gevaren en nemen het op tegen de heks… Gelukkig heeft Ben een 3D-bril!

Van de makers van het eveneens Oscargenomineerde Brendan and the Secret of Kells. Het lied van de zee is geselecteerd voor de Oscarnominaties in de categorie Beste Animatiefilm. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar, met Nederlandse stemmen.

“Prachtige folklore…lieflijk…De Oscarnominatie is er niet voor niets. (**** NRC Handelsblad)

“Bloedstollend mooi sprookje voor jong en oud… rijke, wonderlijke personages en onvoorstelbaar detail- en fantasierijke decors, is vóór alles zeer eigen. Ook de (volks)muziek draagt bij aan de unieke sfeer. (**** VPRO/Cinema.nl)

“…magisch…kracht en schoonheid…verslavend… (**** de Volkskrant)

Voorfilm: Climate Clips (5’) NL gesproken

Tijdens het programma Cinema Ecologica (13 oktober t/m 6 november) zijn vooraf aan deze film drie Climate Clips te zien.

De clips zijn gemaakt door Jayden uit Curaçao, Mia en Pieke uit Nederland en Zen uit Suriname. In de clips delen de kinderen hun liefde voor de natuur, hun zorgen over het klimaat en hun oplossingen. Bekijk meer Climate Clips op www.climateclips.org

Dit is onderdeel van

Bijzondere vertoningen

Details

Scenes from this movie may cause fearPersons under 6 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Tomm Moore

Productiejaar

2014

Productieland(en)

IE

Originele titel

Song of the Sea

Lengte

93 min.

Taal

Nederlands

Drager

DCP

still uit Het lied van de zee (Song of the Sea) (Tomm Moore, IE 2014)
still uit Het lied van de zee (Song of the Sea) (Tomm Moore, IE 2014)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.