Skip to content
NLEN
Bfi crowd wearing hitchcock masks at shanghai international film festival 0

Hitchcock Unseen

Een avond met bijzonder Hitchcock-materiaal, uit de archieven van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, biedt een verrassend kijkje achter de schermen. Met zelden vertoonde screentests van actrice Tippi Hedren (The Birds, Marnie) en homemovies van Alfred Hitchcock in familiekring.

Eye hitchcock campagne

Wie had gedacht dat de “Master of Suspense” ook kon genieten van een genoeglijk gezinsleven? Privé opnamen van de Hitchcocks, gemaakt tussen 1928 en 1936, tonen de regisseur met het gezellige embonpoint in huiselijke kring, omringd door echtgenote Alma – als ervaren editor en scenarist van aanzienlijk belang voor haar echtgenoot – , kinderen en hond.

Van de nooit gerealiseerde Hitchcock-film Kaleidoscope, ooit aangekondigd als “a sixties Mod thriller”, zijn fragmenten te zien; acteur Frederick Stafford komt voorbij in een screentest voor Topaz. Ook krijgen we inzicht in de door Hitchcock persoonlijk bedachte marketingstrategie voor de uitbreng van Psycho: de trailer maakte van de “lowbudget shocker” een ware kaskraker.

De presentatie van de avond is in handen van EYE-programmeur Leo van Hee en Lynne Kirste, conservator Bijzondere Collecties van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences Film Archive, waar Hithcocks persoonlijke archief wordt bewaard.

De voertaal is Engels.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

The Hitchcock Touch

This summer, Eye is honouring the most iconic and influential director of all time, Alfred Hitchcock, with a major retrospective including nine restored silent films. These Hitchcock 9 can be seen in the Netherlands for the first time. For the restoration of these seldom shown first films, material from the Eye collection has been used.

Lees meer
still uit Rear Window (Alfred Hitchcock, US 1954)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.