Skip to content
NLEN
Winternomads3

Hiver nomade

Manuel von Stürler / CH, FR, DE, 2012 / 90 min.

Opmerkelijke roadmovie over de herders Carole en Pascal die tijdens een maandenlange trektocht door de Zwitsers-Franse Alpen met meer dan achthonderd schapen vele ontberingen trotseren. Winnaar European Film Award voor Beste Europese Documentaire.

Winternomadsposter

Carole (28) en Pascal (54) trekken met hun ezels, honden en een grote kudde schapen door het besneeuwde grensgebied van Zwitserland en Frankrijk, op zoek naar graslanden voor hun vee. De meer dan zeshonderd kilometer lange reis – de eeuwenoude transhumance – brengt de twee door de meest onherbergzame gedeelten van de Alpen en langs stedelijke rafelranden.

opmerkelijke roadmovie

Regisseur Manuel von Stürler volgde de herders vier maanden op de voet, zonder interviews af te nemen. Von Stürlers opmerkelijke roadmovie toont hoe landelijke gebieden steeds verder worden aangetast; de transhumance is jaarlijks moeilijker te volbrengen omdat graslanden verzwolgen worden door villa's en snelwegen.

Na de wereldpremière op het Internationale Filmfestival van Berlijn 2012 groeide Winter Nomads uit tot publieksfavoriet in het internationale festivalcircuit. De film – ook te zien op het IDFA – sleepte vele prijzen in de wacht, waaronder de European Film Award voor Beste Europese Documentaire.

Details

Regisseur

Manuel von Stürler

Productiejaar

2012

Productieland(en)

CH, FR, DE

Originele titel

Hiver nomade

Lengte

90 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Winternomads1
Winternomads2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.