NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Hot docs hobbyhorse revolution 1

Hobbyhorse Revolution

Selma Vilhunen / FI, 2017 / 88 min.

Grappige en ontroerende documentaire over Finse tieners met groeipijnen, die hun eigen stem en talent ontdekken in een nieuwe rage: het rijden op ouderwetse stokpaardjes. In de afgelopen tien jaar is dit hobbypaardrijden een wereldwijd fenomeen en een manier van leven geworden voor duizenden jonge liefhebbers. 8+

Hobbyhorse revolution poster web fin laurels final

Hobbyhorse Revolution is een grappige en ontroerende film over de kracht van de verbeelding en het belang van een groep waar je je goed bij voelt. De documentaire volgt drie jonge meisjes, Aisku, Elsa en Alisa, wier levens zijn veranderd door hun nieuwe hobby: stokpaardjes. Niet iedereen begrijpt wat ze daar leuk aan vinden, maar de meisjes gaan dapper door met hun hobby. Spelen met stokpaardjes is normaal gesproken iets voor kleine kinderen, maar de Finse tieners van nu hebben het naar een nieuw niveau getild. Elk handgemaakt stokpaardje heeft zijn eigen naam en persoonlijkheid.

In Finland zijn al zo'n tienduizend fanatieke stokpaardrijders die deze hobby net zo serieus nemen als echte ruiters. De stokpaardjeskoorts verspreidt zich nu ook naar het buitenland. De spanning stijgt als het grote kampioenschap nadert.

“...aandoenlijke Finse docu...grappige, ontroerende scènes... (NRC Handelsblad)

“...liefdevolle coming-of-agedocumentaire... (De Volkskrant)

Details

Regisseur

Selma Vilhunen

Productiejaar

2017

Productieland(en)

FI

Originele titel

Hobbyhorse Revolution

Lengte

88 min.

Taal

Fins

Drager

DCP

Hobbyhorse revolutioncshawket alzare jpg 300dpi 200x200
Methode times prod web bin ea8fb240 1486 11e7 95d0 4f54ce31baae