NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Eyeshadow: Holy Motors + Raven Artson

Holy Motors + Raven Artson

Eyeshadow

Deze surrealistische sf-vertelling van de Franse geniale gek Leos Carax zit vol erotiek, chimpansees, latex, lycra, accordeonmuziek en een musicalnummer van Kylie Minogue als suïcidale stewardess. Met aansluitend een live optreden van Raven Artson, die ook tekende voor de hoofdrol én de filmmuziek van de door Holy Motors geïnspireerde voorfilm The Performer.

poster Eyeshadow: Holy Motors + Raven Artson
De neodadaïstische fantasie Holy Motors volgt een rijkaard die zich in een limousine door Parijs laat voeren en tussendoor allerlei verschillende opdrachten uitvoert en gedaantes aanneemt, zoals een rijke zakenman, moordenaar, bedelaar, gek of familieman.

Steeds duikt hij als een volleerd acteur in een nieuwe rol, maar waar zijn de camera’s? De film van Carax (Les amants du Pont-Neuf, Pola X) werd geselecteerd voor de Gouden Palm-competitie op het Cannes Filmfestival 2012.

Holy Motors is een ode aan de kunst van de gedaanteverwisseling en een inspiratiebron voor muzikant Raven Artson. Met name voor een film waarin hij onlangs speelde genaamd The Performer, waarvoor Raven ook de score maakte. Raven speelt hierin de mentaal geruïneerde popicoon 'Zac Zallion'. Deze dystopische en satirische korte film, geregisseerd door Folkert Verdoorn, wordt vooraf vertoond.

Raven Artson

De in Los Angeles & Amsterdam gevestigde Raven Artson heeft een uniek geluid dat zowel buitenaards als authentiek menselijk is. Op dit kruispunt vindt Raven inspiratie om te schrijven. Zoals hij het zelf zegt: "Ik ben geïnteresseerd in het naast elkaar bestaan ​​van ideeën." Het resultaat is een sfeer die moeilijk in een hokje te plaatsen is – noem het slow motion hyperpop, noem het tear dripping autotune. Artson droeg ook bij aan het tweede album van Sevdaliza.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Leos Carax

Productiejaar

2012

Lengte

130 min.

Voertaal

Nederlands

Productieland(en)

FR

Taal

Frans

Ondertiteling

Nederlands

Onderdeel van

Eyeshadow

Al sinds de uitvinding van de film beïnvloeden en versterken cinema en muziek elkaar. Reden voor Eye om de nieuwe serie Eyeshadow te starten waarin een uitgekiende combinatie van deze twee centraal staat.

Lees meer
campagnebeeld Eyeshadow
Raven Artson
still uit Holy Motors (Leos Carax, FR/DE 2012)

Nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.