Skip to content
NLEN
Eyeshadow: Holy Motors + Raven Artson

Holy Motors + Raven Artson

Bekijk trailer

Eyeshadow

Een klassieker van toen met de bandjes van nu: Raven Artson treedt op na Leos Carax’ comebackfilm Holy Motors waarin gekte het steekwoord is, wat misschien niet verwonderlijk is voor een neo-dadaïstische fantasie. Vooraf: Q&A met Folkert Verdoorn over The Performer (7'), met Artson in de hoofdrol.

poster Eyeshadow: Holy Motors + Raven Artson

De regisseur van Les amants du Pont Neuf en Mauvais sang wordt wel een geniale gek genoemd, wat in Frankrijk een eretitel is en wellicht het equivalent van surrealistisch genie. Waarom een storyline keurig afwikkelen als het ook, eh, ánders kan, eufemistisch gezegd?

In Holy Motors neemt Carax de kijker mee in de limousine van een excentrieke rijkaard (Denis Lavant) die voortdurend van gedaante verandert. Schakelen tussen zakenman, moordenaar, bedelaar, gek of familieman? Steeds duikt hij als een volleerd acteur in een nieuwe rol, maar waar zijn de camera’s?

Holy Motors vormde de inspiratiebron voor de korte film The Performer (2021) van Folkert Verdoorn, die naar Eye komt voor een Q&A. In het zeven minuten durende filmpje laadt een volledig aan de grond gelopen rockster zich op voor een nieuw optreden, wat alleen lukt met inzet van zware middelen… De hoofdrol is voor muzikant en performer Raven Artson, die ook de score schreef.

Extase

Artson treedt aansluitend op, zijn muziek kun je ervaren als hypnotiserende slow motion hyper pop, als niet-van-deze-wereld-maar-toch-diep-menselijk en als een-optreden-waar-je-bij-moet-zijn omdat-je-niet-iedere-dag-iets-meemaakt-op-de-grens-van-extase-en-opwinding. Want dat is hoe Artson zijn optredens omschrijft; Leos Carax zou er goedkeurend bij staan knikken.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violence

Regisseur

Leos Carax

Productiejaar

2012

Lengte

126 min.

Voertaal

Nederlands

Productieland(en)

FR

Taal

Frans

Ondertiteling

Nederlands

Onderdeel van

Eyeshadow

Al sinds de uitvinding van de film beïnvloeden en versterken cinema en muziek elkaar. Reden voor Eye deze uitgekiende combinatie van deze twee centraal te stellen in Eyeshadow.

Lees meer
campagnebeeld Eyeshadow

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still uit Holy Motors (Leos Carax, FR/DE 2012)
Raven Artson
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.