NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Still I Am Zlatan

I Am Zlatan

I Am Zlatan

Jens Sjögren / SE, DK, NL, 2021 / 100 min.

De openingsfilm van Parool Film Festival (Paff) heeft een Amsterdams tintje, want wie het leven van voetballer Zlatan Ibrahimović vertelt kan niet om zijn tijd bij Ajax heen.

Poster I Am Zlatan
De Zweeds-Nederlandse coproductie, gebaseerd op de bestseller van David Lagercrantz, focust op het begin van Zlatan Ibrahimović’ carrière: op zijn doorbraak bij de Zweedse club Malmö FF en de zware periode die volgde bij Ajax, waar hij als 19-jarige nieuwkomer moeilijk zijn draai kon vinden.

De in Zweden geboren zoon van een Bosnische vader en Kroatische moeder, maakte een meteorische entree als prof. De biopic toont hoe het immigrantenkind van zijn moeizame jeugdjaren uitgroeide tot een internationaal succes, met een decennia overspannende carrière die vele records brak – Zlatan is nog altijd de Zweedse international met de meeste goals op zijn naam. Een deel van de opnamen vond dit voorjaar plaats in het Olympisch Stadion. Ook werd er gefilmd in de Arena. Gijs Naber heeft een rolletje als Ajax-coach Ronald Koeman.

Details

Regisseur

Jens Sjögren

Productiejaar

2021

Productieland(en)

SE, DK, NL

Originele titel

I Am Zlatan

Lengte

100 min.

Taal

Engels, Zweeds

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.