Skip to content
NLEN
Still Alis

IDFA at Home: Alis

Clare Weiskopf & Nicolas van Hemelryck / CO, RO, CL, 2022 / 85 min.

Van 10 t/m 20 november kan je elke dag tussen 18:00 en 23:00 een film uit IDFA's Best of the Fest- of Masters-programma online zien in onze virtuele zaal. Je koopt je kaartje zoals gebruikelijk, in de PDF ticket die je ontvangt staat de link naar de online filmzaal vermeld. Vanavond, 11 november: Alis.

poster IDFA 2022

In het instituut La Arcadia in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá wonen tienermeiden die niet meer kunnen terugvallen op familie. Ze nemen giechelend plaats voor de camera, tegen een achtergrond van stellingkasten met hun persoonlijke bezittingen. De camera glijdt langs de volle schappen, die met vrolijk gekleurde naambordjes versierd zijn: Natalia, Veronica – alleen het vakje van Alis is leeg.

Een voor een sluiten de meisjes hun ogen om zich dit ingebeelde klasgenootje voor te stellen. Terwijl ze herinneringen ophalen aan de denkbeeldige Alis, raken hun openhartige en soms choquerende verhalen steeds meer aan hun intiemste gevoelens, dankzij het derdepersoonsperspectief van het fictieve personage.

Filmmakers Clare Weiskopf en Nicolas van Hemelryck gaven vijf jaar lang filmworkshops aan de hartveroverende bewoners van dit opvanghuis. Schrijnende verhalen over misbruik en mishandeling maken door de sterke persoonlijkheden van de jonge vrouwen extra veel indruk. Alis ontving al belangrijke prijzen op filmfestivals wereldwijd, waaronder Berlijn, Guadalajara en Sheffield.

Tussen 18:00 en 23:00 kan je de film starten wanneer het jou uitkomt, de film is dan 4 uur beschikbaar. Als je bijvoorbeeld om 22:59 de film start, kan je nog tot 02:59 kijken.

Antwoorden op veelgestelde vragen vind je in dit PDF.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Clare Weiskopf & Nicolas van Hemelryck

Productiejaar

2022

Productieland(en)

CO, RO, CL

Lengte

85 min.

Ondertiteling

ENG

Toegankelijkheid

Subcatch

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.