Skip to content
NLEN
Still Jasmin's Two Homes

IDFA Junior: Ochtend

IDFA 2022: IDFA Junior Ochtend

Het programma van IDFA voor kinderen vanaf 9 jaar, met Beyond Our Stars, Oasis, Jasmin's Two Homes en een speciale klassieker. Stel je vragen aan de hoofdpersonen en makers. Dit programma is in het Nederlands. Kaarten zijn €8,50.

poster IDFA 2022
Het ochtendprogramma van IDFA voor kinderen vanaf 9 jaar met pareltjes van jeugddocumentaires. We kijken drie films uit het huidige IDFA programma en een klassieker uit een eerder festival. De kinderen krijgen de kans om makers en hoofdpersonen de hemd van het lijf te vragen. Dit programma is in het Nederlands.

Naast het filmprogramma vinden er in de foyer van Eye een workshop en andere leuke activiteiten plaats. Kaartjes zijn € 8,50.

Programma

 • Still Beyond Our Stars

  Beyond Our Stars (Sara van Oostrum, BE 2022, 16')

  Kinderen spreken in voice-over openhartig over de dood en wisselen hierover van gedachten met enkele ouderen. Wat ze bespreken, wordt onder andere verbeeld met cut-out-animaties waaraan de kinderen duidelijk hebben bijgedragen.

 • Still Oasis

  Oasis (Justine Martin, CA 2022, 15')

  Samen kamperen in het bos, dat vindt de tweeling Raphaël en Rémi het allermooist. Maar vanwege Raphaëls verstandelijke beperking zullen hun wegen in de toekomst verder uit elkaar gaan. Tijdens een laatste zomer lijkt het of de tijd nog even stilstaat.

 • Still Jasmin's Two Homes

  Jasmin’s Two Homes (Inka Achté & Hanna Karppinen, FI 2022, 14')

  Voor Jasmin is Finland thuis en vertrouwd: de winters zijn er koud, de speelplaats is om de hoek en haar hartsvriendin heet Maryam. Maar op zekere dag besluiten haar ouders terug te keren naar Somaliland.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

129 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.