Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit The Stroke (Vincent de Boer, NL 2020)

Ill Considered: Liminal Spaces

All That Jazz: Ill Considered: Liminal Spaces

De Londense jazzformatie Ill Considered, met vast bandlid en animator Vincent de Boer, opent vanavond het All That Jazz-filmprogramma. Hun unieke audiovisuele live-show 'Liminal Spaces' is een live improvisatie van zowel beeld als geluid, met een bijzondere rol voor het publiek.

poster All that Jazz: Ill Considered: Liminal Spaces

Vast bandlid van Ill Considered is de Utrechtse kunstenaar/animator Vincent de Boer, die op Nederlands Film Festival de Debuutcompetitieprijs won met zijn animatiefilm The Stroke, met muziek van Ill Considered, geïmproviseerd terwijl ze die film voor het eerst zagen.

Naast een nieuwe, unieke uitvoering van The Stroke maakt De Boer vanavond live een nieuwe animatiefilm in interactie met de muziek. Ook spelen ze een geïmproviseerde jazz-score bij materiaal uit de Eye-collectie. Op verzoek van de band weten zij van tevoren niet welke films dit zijn.

De band zal vanavond naast De Boer vergezeld worden door filmmaker Lisa Wormsley die ook haar bijdrage zal leveren aan dit Gesammtkunstwerk.

Ill Considered houdt van improvisatie, maar vanavond gaat de band nog een stap verder en gebruiken ze interactie met het publiek en visuele artiesten om een ​​uniek, eenmalig stuk te creëren. Terwijl het publiek het spel van de band beïnvloedt, improviseert de band hun eigen soundscapes. Deze worden vervolgens in realtime vastgelegd, als een live kunstwerk gemaakt door De Boer en in film gevangen door Wormsley.

Het eindproduct van de improvisatie is een unieke muzikale ervaring, met een eigen albumhoes en video geregisseerd door het publiek, alleen te ervaren door de aanwezigen.

Over Ill Considered

Ill Considered bestaat uit bassist Liran Donin (Led Bib), saxofonist Idris Rahman (Wildflower, Soothsayers, Unknown to Known) en producer/mixer/drummer Emre Ramazanoglu (David Holmes, Leo Abrahams, Noel Gallagher, Steam Down, Theon Cross, Wildflower, Étienne Daho). Van de woest energieke groep verscheen sinds 2017 maar liefst negen studio albums en twee live albums. Door de dynamiek van de Britse jazzscene te combineren met geïmproviseerde DIY punkenergie, is het geluid van de band niet gemakkelijk in een hokje te plaatsen. Elk album bevat originele kunstwerken van visueel kunstenaar Vincent de Boer.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

90 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

All That Jazz

All That Jazz: een wervelend programma over jazz en film, met klassiekers, live performances en aandacht voor bijzondere avant-garde- en activistische filmmakers met een passie voor jazz. Van Miles Davis tot Vincent de Boer, van Sun Ra tot Ornette Coleman.

Lees meer
still uit Big Ben: Ben Webster in Europe (Johan van der Keuken, NL 1967)
Ill Considered
Ill Considered
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.