Skip to content
NLEN
I m the same i m an other 12022044 st 1 s low

I'm the Same, I'm an Other

Caroline Strubbe / BE, NL, HU, 2013 / 112 min.

Pakkend, gevoelig verhaal over een negenjarig meisje en haar surrogaatvader op de vlucht door Europa. Met overweldigende soundtrack en landschappen. De film, een verfijnde psychologische roadmovie, is onderdeel van een nog te voltooien trilogie.

Sameanotherposter

In Strubbes tweede film uit haar trilogie treffen we dezelfde personages uit Strubbes debuutfilm Lost Persons Area aan op een vrachtschip naar Engeland. De Hongaarse dertiger Szabolcs reist dwars door West-Europa naar Engeland, samen met het kleine meisje Tess, dat zijn dochtertje zou kunnen zijn. Gaandeweg wordt duidelijk waarom ze op de vlucht zijn. De fraai gefilmde tocht eindigt in een schuilplaats aan de Engelse kust, waar ze hun tragische verleden onder ogen moeten zien.

Zoals het een goede roadmovie betaamt, is hun reis ook van psychologische aard. De sfeervolle blauwgrijze beelden dragen bij aan het gevoel van leegte en desolaatheid van deze door het leven getekende personages. Het spaarzame gebruik van dialogen maakt de impact van de soundtrack en het landschap des te groter. De gevoelens die de personages niet kunnen verwoorden door hun moeilijke voorgeschiedenis, worden wel overgedragen door de muziek. Ook de beeldvoering sluit hier naadloos bij aan. Oneindig lijkende desolate landschappen en zeezichten weerspiegelen de onbereikbare rust waarnaar de hoofdpersonages op zoek zijn.

“…intiem en persoonlijk…schone troost… (**** NRC Handelsblad)

“ ..fijnbesnaard…beeldschoon… (**** De Filmkrant)

“ …prachtig gestileerd gefilmd…het is dankzij Kimke Desart…dat het hermetische I”m the Same, I”m an Other in al haar schoonheid de kijker niet buiten sluit…een gezicht waar je naar kunt blijven kijken en geeft Tess een pantser waar kwetsbaarheid en onschuld altijd doorheen schemeren…hartverscheurend. (**** De Volkskrant)

Details

Regisseur

Caroline Strubbe

Productiejaar

2013

Productieland(en)

BE, NL, HU

Originele titel

I'm the Same, I'm an Other

Lengte

112 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

I m the same i m an other 12022044 st 2 s low
I m the same i m an other 12022044 st 3 s low
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.