NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Abrakadabra

Imagine - Abrakadabra

Luciano Onetti, Nicolás Onetti / AR, NZ, 2018 / 90 min.

Een goochelaar gaat op zoek naar de moordenaar van zijn vader in een stijlvol moordmysterie dat een onweerstaanbaar feestje is voor giallo-fans.

Poster abrakadabra

Lorenzo is een succesvolle goochelaar wiens vader – ook een goochelaar – per ongeluk gedood werd. Vlak voor een show wordt een vermoorde vrouw op het podium gevonden en de verdenking valt op Lorenzo. Maar hij heeft zo zijn eigen vermoedens: heeft die mysterieuze rokende man iets te maken met de dood van zijn vader? Stijlvol moordmysterie is een onweerstaanbaar feestje voor giallo-fans.

De Argentijnse broers Onetti hebben wederom een minutieus gedetailleerde giallo-pastiche gecreëerd. Net als bij Francesca (Imagine 2016) is dit geen eigentijdse versie van het genre, maar een gedetailleerde herbewerking, want de Onetti”s zijn fans die hun missie zeer serieus nemen. De film bevat alle vertrouwde onderdelen: gestileerde moordwapens en een handschoenenfetisj, vreemde logica, erbarmelijke dubbing, verzadigde kleuren, Dutch angles, split screen en psychedelische muziek. Evenals zijn voorganger is dit moordmysterie met zijn sexy vrouwen en slechte schurken een feestje voor giallo-fans en iedereen die van old school stilistische flair houdt.

Details

Regisseur

Luciano Onetti, Nicolás Onetti

Productiejaar

2018

Productieland(en)

AR, NZ

Originele titel

Imagine - Abrakadabra

Lengte

90 min.

Taal

Engels

Drager

DCP