NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

28504507 10215289532374122 851659074 obb

Imagine - Masterclass Remaking Fear by Peet Gelderblom

In deze audiovisuele masterclass geeft regisseur Peet Gelderblom aan de hand van video essays en mash-ups een fascinerende blik op storytelling, recuts en remakes. Hoewel angst als thema de focus heeft, zal er ook veel te lachen zijn. Onderwerpen die aan bod komen zijn meester Hitchcock en leering De Palma, de fundamenten van filmtaal, variaties in storytelling, het ultieme duel tussen goed en kwaad, director’s cuts, weerspiegelingen van de tijdgeest en de kracht van het Kuleshov-effect.

Peet gelderblom

Tot besluit zal een extra lang video essay worden vertoond gemaakt in opdracht van Imagine, dat in detail de vier verfilmingen ontleed van Jack Finney”s roman The Body Snatchers uit 1955. Een perfecte inleiding op de screening van Philip Kaufman”s 40 jaar oude Invasion of the Body Snatchers, dat in aansluiting op deze masterclass wordt vertoond.

Peet Gelderblom regisseert en monteert drama, docu”s, commercials en televisieprogramma”s. Zijn re-cut van Raising Cain beviel Brian De Palma zo goed dat het de enige fan-edit is die het heeft geschopt tot officiële Director”s Cut. Video”s, comics en artikelen van zijn hand zijn gepubliceerd op RogerEbert.com, IndieWire, Fandor, Slant Magazine”s The House Next Door en Filmscalpel.

Foto Peet Gelderblom: Peter van Breukelen

Details