Skip to content
NLEN
Cinedans 2022 IMZ Panel VR talk

IMZ EBU Panel: Shaping the future of dance on TV

Cinedans Festival 2022

Hoe kan dans een grotere rol gaan spelen op televisie?Gratis toegankelijk. Aanmelden niet nodig. Vol = vol.

poster Cinedans Festival 2022
Hoewel dans een breed publiek aanspreekt, zijn de laatste jaren dansproducties steeds meer verdwenen uit de programma's van de publieke omroepen in heel Europa. In dit panel willen wij het daarom hebben over hoe dans weer een grotere rol kan gaan spelen op televisie. Welke vormen van dans kunnen spannend zijn om een brede dwarsdoorsnede van het publiek aan te spreken en te bereiken? Hoe kan dans op een nieuwe en spannende manier opnieuw worden geïntegreerd, wat valt er te leren van streaming platforms en hoe zit het met live uitzendingen van dansvoorstellingen in een on-demand wereld?

De European Broadcasting Union (ERU) is 's werelds voornaamste alliantie van publieke omroepen en streeft naar een duurzame toekomst voor de publieke media. 112 lidorganisaties in 56 landen zijn aangesloten bij de EBU, met nog eens 31 geassocieerde leden in Azië, Afrika, Australazië en Noord- en Zuid-Amerika. De leden exploiteren bijna 2.000 televisie-, radio- en onlinekanalen en -diensten, en bieden een schat aan inhoud aan via andere platforms. Samen bereiken zij een publiek van meer dan een miljard mensen over de hele wereld en zenden zij uit in meer dan 160 talen. Daarnaast exploiteert de EBU de Eurovisie- en Euroradio-diensten.

De voertaal is Engels.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

90 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Cinedans 2022

Vijf dagen lang presenteert Cinedans de state of the art van de internationale dansfilm gezamenlijk met dancescreen - IMZ International Music + Media Centre Wenen.

Lees meer
campagnebeeld Cinedans Festival 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.