NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

In another country eye filmmuseum03

In Another Country

Hong Sang-soo / KR, 2012 / 89 min.

Liefde, zomerzotheid en jaloezie: Isabelle Huppert is onder de naam Anne in drie verschillende gedaanten te zien in dit licht-absurdistische verhaal. De eerste maal als jonge regisseur, vervolgens als overspelige echtgenote en tot slot als gescheiden eenzame ziel. In Another Country draaide in het Competitieprogramma van Cannes.

Poster in another country eye filmmuseum

Een jonge filmstudente met financiële problemen vlucht met haar moeder naar het slapende Zuid-Koraanse kustdorpje Mohang, waar de enige bezienswaardigheid een minivuurtoren is. Om haar gedachten te verzetten schrijft ze daar een scenario, dat uit drie delen bestaat. In elk daarvan zien we hoe een Française, die telkens Anne heet en gespeeld wordt door Isabelle Huppert, om uiteenlopende redenen naar Mohang reist.

fris en lichtvoetig

De ene Anne is een succesvolle regisseur die voor een vakantie in de badplaats Mohang is uitgenodigd door haar vriend, een Koreaanse filmmaker. De tweede Anne is een getrouwde vrouw, die naar Mohang gekomen is voor haar geheime Koreaanse minnaar. De derde Anne is een gescheiden vrouw wier man haar verlaten heeft voor een Koreaanse. Ze is in Mohang om een vriend te bezoeken zodat ze haar zomervakantie niet alleen hoeft door te brengen.

Elke ontmoeting tussen de diverse Annes geeft intrigerende gevolgen en biedt nieuwe mogelijkheden. Deze frisse, lichtvoetige film was de eerste film van Hong Sang-soo die in Nederland werd uitgebracht.

Eye draait ook Claire's Camera van Hong Sang-soo.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Hong Sang-soo

Productiejaar

2012

Productieland(en)

KR

Originele titel

Da-reun na-ra-e-seo

Lengte

89 min.

Taal

Koreaans, Engels, Frans

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Le monde d'Isabelle Huppert

Intens en hypnotiserend, koud en brandend: deze zomer staat de actrice Isabelle Huppert in de spotlights in Eye. Met meer dan dertig films, interviews, gasten en Q&A’s brengt Eye in juli en augustus een hommage aan deze fenomenale actrice.

Lees meer
campagnebeeld Le monde d'Isabelle Huppert, © Peter Lindbergh
In another country eye filmmuseum01
In another country eye filmmuseum02