NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit In the Mood for Love (Wong Kar Wai, HK/FR/CN 2000)

In the Mood for Love

Wong Kar Wai / HK, FR, CN, 2000 / 98 min.

Meneer Chow (Tony Leung) en mevrouw Chang (Maggie Cheung) ontmoeten elkaar in Wong Kar Wai’s onovertroffen portret van ingehouden, gepassioneerde sensualiteit. Fotografie, spel en muziek maken je deelgenoot van diepe, onuitsprekelijke gevoelens. Keuzefilm Ivo van Hove.

poster In the Mood for Love (Wong Kar Wai, HK/FR/CN 2000)

Toneelregisseur Ivo van Hove: ' Een film over de onmogelijkheid van liefde. Over hunkering als edel gevoel.'

De onzichtbare dans wordt uitgevoerd door meneer Chow (Tony Leung) en mevrouw Chan (Maggie Cheung), toevallig elkaars buren in een appartementgebouw in het Hongkong van 1962. Hun echtgenoten blijken een affaire te hebben, de twee vinden excuses om elkaar te troosten, de liefde fakkelt omhoog maar de gevoelens die daarbij horen worden in het gareel gehouden.

De stijlvolle aankleding, het smetteloze voorkomen van Tony Leung en de schoonheid van Maggie Cheung, die beiden zeer sterk acteren, maken de film tot een monument van esthetisch genot. Dat geldt ook voor de soundtrack, waarop crooner Nat King Cole te horen is.

...aan mijn stoel genageld...Zo veel schoonheid. Zo veel melancholie...behoort tot de mooiste liefdesfilms ooit gemaakt...ragfijne vertelling...oogverblindend... (***** Trouw)

...ultraromantisch...sensueel, puur en intrigerend... (***** VPRO/Cinema.nl)

...de ultieme liefdesfilm, het beste bewijs dat de grootste liefdes zich vooral tussen hoofd en hart afspelen, niets vuriger voelt dan de luchtstroom bij het passeren van een bemind persoon. Dat in de liefde alles waar is. De gestolen kus evenzeer als de gedroomde... Wie niet al verliefd was wordt het wel...zinderend...perfecte vertolkers...de film wat betreft ritme en vloeiendheid aan perfectie grenst... (de Filmkrant)

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Wong Kar Wai

Productiejaar

2000

Productieland(en)

HK, FR, CN

Originele titel

Dut yeung nin wa

Lengte

98 min.

Taal

Kantonees

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

All About Theatre About Film

Film en theater beïnvloeden elkaar doorlopend. Om die kruisbestuiving tussen de twee werelden te vieren, nodigde Eye toneelregisseur Ivo van Hove en scenograaf Jan Versweyveld uit om een tentoonstelling samen te stellen.

Lees meer
All About Theatre About Film: Antonioni Project (naar Michelangelo Antonioni) (2009) © Jan Versweyveld
still uit In the Mood for Love (Wong Kar Wai, HK/FR/CN 2000)
still uit In the Mood for Love (Wong Kar Wai, HK/FR/CN 2000)

Nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.