Skip to content
NLEN
Amazing1

Insólitos peces gato, Los

Claudia Sainte-Luce / MX, FR, 2013 / 89 min.

Invoelend portret van een introverte jonge vrouw die nieuwe dynamiek in haar leven vindt. Deze Claudia trekt in bij het gezin van de doodzieke Martha, moeder van vier kinderen, en komt helemaal tot leven in de chaos van haar nieuwe omgeving. De Mexicaanse regisseur Claudia Sainte-Luce won vorig jaar de Gouden Luipaard van het filmfestival van Locarno.

Amazingposter

Claudia belandt voor een blindedarmoperatie in het ziekenhuis, waar ze kennismaakt met Martha, die wordt behandeld voor een dodelijke ziekte. Martha, exponent van de hippiegeneratie, heeft een wild leven geleid met verschillende mannen bij wie ze meerdere kinderen heeft.

De schuchtere Claudia – vrijwel anonieme bewoner van de grote stad, waar ze in een supermarkt werkt - leert Martha”s levensverhaal kennen. Ook de vier druktemakende dochters, die ieder hun eigen problemen hebben, variërend van anorexia tot zelfmutilatie, gaat ze steeds meer waarderen, evenals het chaotische huishouden.

De eerste lange speelfilm van Claudia Sainte-Luce was in Nederland eerder te zien op het International Film Festival Rotterdam en beleeft nu zijn landelijke première. Sainte-Luces synthese van drama en warmbloedige komedie werd uitbundig geprezen door de pers, die ook lovende woorden sprak over het camerawerk van Agnès Godard, o.a. de cameravrouw van Claire Denis” 35 Rhums.

Details

Regisseur

Claudia Sainte-Luce

Productiejaar

2013

Productieland(en)

MX, FR

Originele titel

Insólitos peces gato, Los

Lengte

89 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Amazing7
Amazing6
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.