NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Invisible sue eye filmmuseum01

Invisible Sue

Markus Dietrich / DE, LU, 2018 / 90 min.

Sue is gek op superheldenstrips, maar ze had nooit gedacht dat ze zelf superkrachten zou hebben. Na een ongeluk in het laboratorium van haar moeder kan ze zomaar onzichtbaar worden. Als haar moeder ook nog door gevaarlijke schurken wordt ontvoerd, moet Sue samen met haar nieuwe vrienden in actie komen.

Poster invisible sue eye filmmuseum

Sue is een beetje een eenzaam tienermeisje. Haar moeder is een onderzoeker die al haar tijd in het lab doorbrengt. Als Sue en haar vader besluiten haar op haar verjaardag te verrassen in het lab, lopen ze vooral in de weg. In de drukte komt Sue per ongeluk in contact met de nieuwe wondervloeistof NT26D waardoor ze plotseling onzichtbaar wordt. Wanneer haar moeder vlak voor haar ogen wordt ontvoerd, roept Sue de hulp in van haar nieuwe vrienden Tobi en Kaya om haar te redden, de samenzwering achter haar verdwijning te ontmaskeren en de waarheid achter het serum aan het licht te brengen.

superheldin

Invisible Sue is de allereerste Duitse superheldinnenfilm voor kinderen en de tweede bioscoopfilm van veelbelovende schrijver en regisseur Markus Dietrich. Sputnik (2013), gebaseerd op zijn korte film Teleportation (2009), was zijn debuutfilm en werd genomineerd voor de Deutscher Filmpreis voor beste kinderfilm.

Details

Regisseur

Markus Dietrich

Productiejaar

2018

Productieland(en)

DE, LU

Originele titel

Invisible Sue

Lengte

90 min.

Taal

Nederlands

Drager

DCP

Invisible sue eye filmmuseum02
Invisible sue eye filmmuseum03