NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Jacob mimmi en de pratende honden 1

Jacob, Mimmi en de pratende honden

Edmunds Jansons / LV, PL, 2019 / 70 min.

Jacob ziet er tegenop om te gaan logeren bij zijn nichtje Mimmi, die een behoorlijk grote mond heeft. Toch leren ze elkaar steeds beter begrijpen. Als een gemene projectontwikkelaar het parkje wil omhakken, komen Jacob en Mimmi in actie.

Poster jacob mimmi en de pratende honden

Jacob woont in de stad en droomt ervan om net als zijn vader architect te worden. In eerste instantie ziet hij er tegenop om in een buitenwijk te gaan logeren bij zijn oom en nichtje Mimmi. Mimmi is een dapper meisje met een grote mond en haar vader is ervan overtuigd dat hij piraat is. De kinderen leren elkaar echter steeds beter begrijpen en met een groep pratende honden, smeden ze samen plannen om hun prachtige park te redden uit de handen van een projectontwikkelaar.

pratende straathonden

In hun strijd voor het behoud van het groen worden de kinderen bijgestaan door een troep pratende straathonden. Samen smeden ze een plan om de projectontwikkelaar te slim af te zijn - want het is hun stadspark.

kleurrijk en levendig

De Lets-Poolse coproductie Jacob, Mimmi en de pratende honden is een kleurrijke, levendige animatiefilm in de geest van Pluk van de Petteflet. Regisseur Edmunds Jansons baseerde de vertelling op het kinderboek Dogtown van de Letse kinderboekenschrijfster Luize Pastore; haar Engelstalige debuut werd bekroond werd door The Guardian verkozen tot een van de beste kinderboeken van 2018.

Eye”s adviesleeftijd: 4+

Details

Regisseur

Edmunds Jansons

Productiejaar

2019

Productieland(en)

LV, PL

Originele titel

Jekabs, Mimmi un runajosie suni

Lengte

70 min.

Taal

Nederlands

Drager

DCP

Jacob mimmi en de pratende honden 2 0
Jacob mimmi en de pratende honden 3