Skip to content
NLEN
Jaula1

Jaula de oro, La

Diego Quemada-Díez / GT, ES, MX, 2013

Spannend drama volgt de gevaarlijke reis van drie vijftienjarige kinderen uit Guatemala, die via Mexico de Amerikaanse grens over willen steken. Tijdens hun riskante onderneming worden ze vergezeld door een Indiaanse jongen. Winnaar van de speciale Certain Talent Prize in Cannes voor de opmerkelijke acteerprestaties, en gebaseerd op ware verhalen.

Jaula de oro poster b

Dit speelfilmdebuut van Diego Quemada-Díez, die hiervoor als camera operator werkte voor films als 21 Grams en The Constant Gardener, won talloze prijzen, waaronder die van het filmfestival van Cannes (Certain Talent Prize), Thessaloniki, São Paulo en Mar del Plata. Quemada-Díez weet de jonge, onprofessionele cast van La jaula de oro (The Golden Cage) aan te zetten tot opmerkelijke, naturelle acteerprestaties. Hun riskante reis leidt vanuit hun arme geboortedorp via de daken van treinen en de uitgestrekte, wetteloze vlaktes naar een ongewisse toekomst die ze zich geheel anders hadden voorgesteld. Voor zijn poëtische thriller liet Quemada-Díez zich inspireren door echte immigrantenverhalen die hij dagelijks langs de treinrails opving.

“ …trefzeker…subliem…aan alle kanten een perfect gedoseerde vertelling… met overweldigend effect… even betoverend als verpletterend anti-sprookje. (***** VPRO/Cinema.nl)

“ ...Mooie beelden…knappe acteerprestaties…aangrijpend… (**** Het Parool)

“ …beeldschoon gefotografeerd…heel subtiel…intens spel…meeslepende onthutsende ervaring. (**** De Volkskrant)

Details

Regisseur

Diego Quemada-Díez

Productiejaar

2013

Productieland(en)

GT, ES, MX

Originele titel

Jaula de oro, La

0

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Jaula2
Jaula3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.