Skip to content
NLEN
Jazz1

Jazz on a Summer's Day

Bert Stern / US, 1958

Het Grachtenfestival en EYE presenteren dé klassieker onder de jazzconcertfilms: een verslag van het vierdaagse jazzfestival in Newport, Rhode Island, in 1958, met optredens van jazzgrootheden in vele stijlen, van blues tot bebop. Na afloop live muziek van de Dutch Concert Big Band onder leiding van drummer en bandleider, Kevin van den Elzen.

poster Jazz on a Summer's Day

Een van de meest gedenkwaardig optredens was van Anita O”Day met een sensuele Sweet Georgia Brown en een heftige, scat-versie van Tea for Two. Ook te zien en te horen zijn Jimmy Giuffre 3 (met Bob Bookmeyer en Jim Hall) met The Train and the River, het Chico Hamilton Quartet (met Eric Dolphy), Eli”s Chosen Six (met trombonist Roswell Rudd), Sonny Stitt, het George Shearing Quintet, Duke Ellington, Thelonius Monk, Dinah Washington met Terry Gibbs, het Gerry Mulligan Quartet met Art Farmer, Big Maybelle, Chuck Berry, de Louis Armstrong All-Stars (met als gasten Jack Teagarden en Bobby Hackett) die een definitieve versie van Rockin” Chair ten beste geven, en Mahalia Jackson (met pakkende gospels).

Na afloop van de film speelt de Dutch Concert Big Band stukken van muzikanten die ook in de film te zien zijn zoals Jimmy Giuffre en Gerry Mulligan maar ook van Count Basie, Thad Jones, Sammy Nestico en Stan Kenton. De soliste van deze avond is jazzvocaliste Sanne Huijbregts.

Details

Regisseur

Bert Stern

Productiejaar

1958

Productieland(en)

US

Originele titel

Jazz on a Summer's Day

0

Ondertiteling

SWE

Drager

35mm

Jazz2
Jazz3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.