Skip to content
NLEN
still uit Just 6.5 (Saeed Roustayi, IR 2019)

Just 6.5

Saeed Roustayi / IR, 2019 / 131 min.

Explosieve en snijdende Iraanse film die ons rechtstreeks naar het kloppende centrum van een massaal politieonderzoek naar drugsbaron Nasser brengt. Vertoning bij de nieuwe film van Saeed Roustayi, Leila’s Brothers.

poster Just 6.5 (Saeed Roustayi, IR 2019)
De tweede film van Saeed Roustayi duikt onder in de met drugs doordrenkte onderwereld. Met de 'good-bad cop' Samad schetst het een wrang beeld van Iran met zijn 6,5 miljoen drugsgebruikers.

Nasser wordt gepakt en veroordeeld, maar gaandeweg realiseert Samad zich dat Nasser op het criminele pad is beland vanwege de slechte en armoedige omstandigheden waar diens familie in verkeerde. Zo heeft alles een keerzijde. De ontnuchterende film toont het onvermogen van de wet om het tij van drugsverslaving te keren door middel van razzia's, arrestatie's en executies.

Onverslaanbaar beest

De echte criminelen hier zijn de drugs, en alle pijn die ze toebrengen aan een schijnbaar eindeloos netwerk van mensen. Hoe vecht je tegen een beest dat onverslaanbaar lijkt? Schrijver-regisseur Saeed Roustayi maakte een meeslepende en tot nadenken stemmende film, met een sfeer die zo gespannen is dat je hem bijna kunt aanraken.

Just 6.5 werd de meest succesvolle binnenlandse film in de Iraanse geschiedenis – buiten komedie's om – en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Alleen al de eerste scène van deze film is de toegangsprijs waard.

Reguliere vertoningen

Details

Regisseur

Saeed Roustayi

Productiejaar

2019

Productieland(en)

IR

Originele titel

Metri Shesh Va Nim

Lengte

131 min.

Taal

Perzisch

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

still uit Just 6.5 (Saeed Roustayi, IR 2019)
still uit Just 6.5 (Saeed Roustayi, IR 2019)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.