NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Kapsalon romy eye filmmuseum 5

Kapsalon Romy

Mischa Kamp / NL, 2019 / 89 min.

Romy helpt haar oma zoveel mogelijk bij in het runnen van haar kapsalon. Alles wordt anders als oma haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Van de makers van Minoes en Het paard van Sinterklaas.

Poster kapsalon romy eye filmmuseum

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende vergeetachtigheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma.

grootste wens

De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma”s grootste wens in vervulling te laten gaan.

De cast bestaat uit Beppie Melissen, Bianca Krijgsman, Noortje Herlaar en Vita Heijmen, het scenario is van Tamara Bos.Winnaar van vier Gouden Kalveren: beste regie, beste scenario, beste actrice en beste vrouwelijke bijrol.

Details

Regisseur

Mischa Kamp

Productiejaar

2019

Productieland(en)

NL

Originele titel

Kapsalon Romy

Lengte

89 min.

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch

Kapsalon romy eye filmmuseum 3
Kapsalon romy eye filmmuseum 4