NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Deepfaketherapy magazine

Keep an Eye - Deepfake Therapy

Roshan Nejal / NL, 2020 / 24 min.

Regie Roshan Nejal Productie Kim Verdegem, Titus Kokosky Deforchaux Cinematography Mike Molenhuis Sound Design Remco Langedijk Geluidsopname Bente van der Spek  Mixage Suzanne Boekestijn Montage Alex Pieterse  Postproductie Supervisor Kim VerdegemVisual Effects Supervisie Anne à Campo, Jurrian van Vuuren Visual Effects Coördinatie Anne à Campo, Lennart Vulto, Jurrian van Vuuren Visual Effects Artist Nina Blaauwbroek 

Poster keep an eye filmacademie 2020

Ze halen dierbare herinneringen op, stellen prangende vragen en gaan de confrontatie met onuitgewerkte zaken aan.

Deze film kwam tot stand in samenwerking met KRO-NCRV.

vooraf commercials van lichting 2020

Aan het einde van het vierde studiejaar maken de studenten één laatste korte oefening; een commercial. Dit jaar kregen zij de opdracht een commercial voor SIRE te maken voor de fictieve campagne Perfectionisme maakt niet alles beter.

De commercialopdracht is voor een mix van Filmacademiestudenten, geïnitieerd door vierdejaars cinematography studenten. De studenten ontwikkelen en produceren een commercial op basis van een briefing die is opgesteld door deskundigen uit de commercialberoepspraktijk. Bij het lesprogramma en de coaching zijn veel vakmensen betrokken en het hele ontwikkel – en maakproces wordt uitvoerig en zorgvuldig begeleid. In het proces neemt het pitchen van het idee en het schrijven van treatment een cruciale plaats in.

De commercials van Lichting 2020 zijn gedraaid tijdens de coronatijd, op anderhalve meter afstand. Dit maakt deze opdracht een extra uitdagende, maar heel nuttige oefening voor de toekomstige werkpraktijk.

Deze commercials zijn gerealiseerd dankzij de steun van Stichting Tick, Camalot, Captcha! en HagheFilm.

Details

Regisseur

Roshan Nejal

Productiejaar

2020

Productieland(en)

NL

Originele titel

Deepfake Therapy

Lengte

24 min.

Taal

Nederlands

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP