Skip to content
NLEN
Kingkong1

King Kong

Ernest Schoedsack / US, 1933

Onvergankelijke klassieker over reuzenaap King Kong, die door westerse avonturiers ontvoerd wordt van Skull Island in de Stille Zuidzee en in New York als kermisattractie tentoongesteld wordt. Trucagespecialist Willis O'Brien maakte gebruik van kleine poppetjes en stop motion-animatie - met groots resultaat.

Kingkongposter 0

Eerste en door velen als beste beschouwde verfilming van het verhaal over de reusachtige aap King Kong die iedereen de stuipen op het lijf jaagt. Een filmcrew arriveert op het mysterieuze Skull Island om daar een film op te nemen met in de hoofdrol de knappe Ann Darrow. Ze komen in aanraking met vijandige inboorlingen, prehistorische monsters én een enorme aap. Deze wordt gevangen en meegenomen naar New York. Kongs verliefdheid op de jonge vrouw wordt hem noodlottig: hij ontsnapt en wordt bovenop het Empire State Building met kogels doorzeefd. Deze cultfilm met het klassieke 'Meisje en het Monster'-thema en opzienbarende special effects groeide uit tot een van de meest opwindende avonturenfilms ooit gemaakt. Peter Jackson maakte in 2005 een spectaculaire, liefdevolle remake.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Ernest Schoedsack

Productiejaar

1933

Productieland(en)

US

Originele titel

King Kong

0

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Cinema Remake

De tentoonstelling Cinema Remake – Art & Film in Eye toonde van 23 maart tot en met 1 juni 2014 het werk van filmmakers en kunstenaars die bestaande films als uitgangspunt nemen om iets radicaal nieuws te creëren.

Lees meer
campagnebeeld Cinema Remake – Art & Film
Kingkong2
Kingkong3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.