NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit Knockin’ on Herman’s Door (Stefano Bertacchini, NL 2021)

Knockin' on Herman's Door

Stefano Bertacchini / NL, 2021 / 50 min.

Nooit eerder vertoonde opnamen van Herman Brood-songs en teruggevonden beelden van de chaotische draaidagen van de film Cha-cha zijn de basis voor deze ode aan Cha-cha en de Nederlandse popmuziek: met Wild Honey, The Streetbeats (met Jan Rot), Inside Nipples en The Meteors. Met een inleiding door filmmaker Stefano Bertacchini en senior curator Rommy Albers.

poster Knockin’ on Herman’s Door (Stefano Bertacchini, NL 2021)

In 1979 kwam Herbert Curiëls muziekfilm Cha-cha uit, met in de hoofdrollen Herman Brood en Nina Hagen. In de film zouden ook een aantal Nederlandse bandjes figureren, maar ze haalden de eindmontage niet. In 2015 ontving Eye het archief van regisseur Herbert Curiël (1927): verhuisdozen vol papieren, documenten en knipsels. Een verrassende vondst was het film- en geluidsmateriaal van Cha-cha.

Tijdens zijn werkzaamheden bij het inventariseren van de Nederlandse speelfilmcollectie in Eye heeft Stefano Bertacchini, filmmaker en cameraman, ook de vele outtakes van Cha-cha bekeken. Hij vond hierbij de oorspronkelijke beeld- en geluidsopnamen van deze bandjes terug.

Bertacchini heeft uit dit nooit eerder vertoonde materiaal de documentaire Knocking on Herman's Door samengesteld, een woelige tijdsbeeld van de Amsterdamse popscene eind jaren zeventig. Het is ook een ode aan Curiëls Cha-cha en de Nederlandse popmuziek: met Wild Honey, The Streetbeats (met Jan Rot), Inside Nipples en The Meteors.

Haal voor deze voorstelling een gratis toegangskaart op aan de kassa (alleen op de dag zelf).

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Stefano Bertacchini

Productiejaar

2021

Productieland(en)

NL

Originele titel

Knockin' on Herman's Door

Lengte

50 min.

Taal

Nederlands

Drager

DCP

Onderdeel van

Meet the Archive

Ontdek verborgen schatten uit de Eye-collectie. Een keer per jaar presenteren de collectiespecialisten van Eye nieuwe aanwinsten, bijzondere vondsten en restauratieprojecten. Tijdens dit kijkje achter de schermen toont Eye de enorme rijkdom van de collectie. De toegang voor het programma overdag is gratis.

Lees meer
still uit Knockin’ on Herman’s Door (Stefano Bertacchini, NL 2021)
still uit Knockin’ on Herman’s Door (Stefano Bertacchini, NL 2021)
still uit Knockin’ on Herman’s Door (Stefano Bertacchini, NL 2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.