Skip to content
NLEN
Emo train 3

Kurai Kurai : Tales on the Wind

Marjoleine Boonstra / NL, 2014 / 83 min.

Op de kale steppen van Kirgizië tuimelen losgeraakte struiken, zogenaamde steppenrollen die op het eerste gezicht verdord lijken. Poëtisch speelfilmdebuut van documentairemaker Marjoleine Boonstra.

Poster 8

Een dorre, ontwortelde struik rolt over de kale steppe. Het is een kurai, een amarant, ook wel tumbleweed genoemd. De struik lijkt dood. Maar in dit land is niets wat het lijkt. Een oude vrouw vertelt hoe zij nog steeds kan worden verrast door de kurai. Het laat zijn zaden achter op de vlakte. Het brengt berichten van ver weg. Het is overal geweest, en houdt overal zijn oor op de grond. Het heeft veel genomen, en veel achtergelaten.

In poëtische beelden – die Boonstra”s achtergrond als fotograaf verraden – worden de verhalen verteld die de rondwaaiende takken uit alle uithoeken van het land oppikken. Verhalen van de wind, over leven en dood, over de levens van gewone mensen, over onverwachte veerkracht.

De film won onlangs de Prix Emile Guimet op het Festival International des Cinémas d'Asie in Vesoul.EYE vertoont ook Marjoleine Boonstra's laatste documentaire De stilte van Rothko (met vooraf haar korte film Sa Nule) en Joris Ivens' Un histoire de vent n.a.v. de première van Kurai Kurai - Tales of the Wind.

“…een lust voor het oog… (NRC Handelsblad)

“…oogstrelende beelden… (Het Parool)

“Elk shot is een ode aan het landschap...prachtig gefotografeerd...grote visuele schoonheid... (De Volkskrant)

Details

Regisseur

Marjoleine Boonstra

Productiejaar

2014

Productieland(en)

NL

Originele titel

Kurai Kurai : Tales on the Wind

Lengte

83 min.

Drager

DCP non-encrypted

Emo wedding total11 05 1
Koeraaj en motor end
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.