Skip to content
NLEN
La cordillera de los suenos patricio guzman 2

La cordillera de los sueños

Patricio Guzmán / FR, CL, 2019 / 84 min.

In Chili zijn de pieken van de Andes nooit ver weg: de bergketen (Cordillera) vormt maar liefst 80 procent - en daarmee de ruggengraat – van het land. Meesterdocumentairemaker Patricio Guzmán analyseert de verhouding tussen dat tijdloze landschap en de roerige geschiedenis van zijn vaderland.

Poster la cordillera de los suenos

Guzmán woont sinds de staatsgreep van legerleider Augusto Pinochet niet meer in Chili. Inmiddels is de dictatuur overwonnen, maar het economische beleid dat eraan ten grondslag lag heeft het land nog steeds in haar greep.

nooit eerder vertoonde beelden

Na Nostalgia de la luz en El botón de nácar, waarin hij het noorden en het zuiden van Chili verkende, zoekt Guzmán nu naar het verleden en heden van het land in de bergen en Santiago. Het laatste deel van de trilogie toont adembenemende panorama”s van de besneeuwde bergen, afgewisseld met nooit eerder vertoonde beelden van de volksopstand uit 1973.

nieuwe generatie

Guzmán is te horen op de voice-over; ook interviewt hij kunstenaars en wetenschappers en werpt een blik op de toekomst: kan de nieuwe generatie zich nog dromen veroorloven?

La cordillera de los sueños won dit jaar de prijs voor beste Documentaire op het Cannes-filmfestival en was ook te zien op IDFA, waar Patricio Guzmán als hoofdgast werd onthaald.

Lees meer over Patricio Guzmán.

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceScenes from this movie may cause fearThis movie contains foul language

Regisseur

Patricio Guzmán

Productiejaar

2019

Productieland(en)

FR, CL

Originele titel

La cordillère des songes

Lengte

84 min.

Taal

Spaans

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

La cordillera de los suenos patricio guzman 6
La cordillera de los suenos patricio guzman 11
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.