NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

La separation christian vincent 1

La séparation

Christian Vincent / FR, 1994 / 88 min.

De relatie van de samenwonende Anne (Isabelle Huppert) en Pierre (Daniel Auteuil) krijgt een flinke dreun als Anne meedeelt dat ze verliefd is geworden op een ander. Het imponerende duo Huppert-Auteuil kreeg allebei een César-nominatie.

Poster la separation christian vincent

In deze geestige en ontroerende film volgen we de groeiende verwijdering tussen een vrouw en een man. Het begint allemaal op een avond in de bioscoop, als Anne de hand van Pierre wrevelig wegduwt. Na dit eerste teken volgen vele kleine afwijzingen, totdat Anne bekent dat zij verliefd is op een andere man. Aanvankelijk proberen ze juist hun sleets geworden relatie te bespreken en nieuw leven in te blazen, maar elke verzoening leidt tot nieuwe woordenwisselingen, verwijten en drama's.

knoop doorhakken

Pierre reageert aanvankelijk rustig en rationeel, maar raakt toch steeds verder in de emotionele problemen. Moeizame gesprekken leiden onvermijdelijk tot heftige ruzies, die hem ertoe brengen de knoop door te hakken. Maar welke?

Op 26 augustus 19.15 uur houdt filmjournalist Laura van Zuylen een inleiding i.s.m. Filmkrant Live.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Christian Vincent

Productiejaar

1994

Productieland(en)

FR

Originele titel

La séparation

Lengte

88 min.

Taal

Frans

Ondertiteling

ENG

Drager

35mm

Onderdeel van

Le monde d'Isabelle Huppert

Intens en hypnotiserend, koud en brandend: deze zomer staat de actrice Isabelle Huppert in de spotlights in Eye. Met meer dan dertig films, interviews, gasten en Q&A’s brengt Eye in juli en augustus een hommage aan deze fenomenale actrice.

Lees meer
campagnebeeld Le monde d'Isabelle Huppert, © Peter Lindbergh
La separation christian vincent 2
La separation christian vincent 3