Skip to content
NLEN

Margien Rogaar / NL, 2022 / 160 min.

Verfilming van het veelbekroonde boek Lampje van Annet Schaap, een sprookjesachtig verhaal over de dochter van de vuurtorenwachter.

Poster Lampje 2022 VPRO Annet Schaap

Lampje, een meisje van elf jaar, woont met haar vader Augustus in de vuurtoren. Iedere dag als het donker wordt klimt ze naar boven om het licht aan te steken. Maar op een stormachtige avond gaat alles mis: de lucifers zijn op, een groot schip slaat te pletter tegen de rotsen en de vuurtorenwachter en zijn dochter Lampje worden gescheiden. Voor straf moet Lampje gaan werken in het Zwarte Huis. En daar, dat weet iedereen, woont een monster. Met de hulp van kermisklanten en een jongen die ook een vis is, zet ze alles op alles om haar vader terug te krijgen.

Lampje speelt zich af in een mysterieuze wereld van piraten, zeemeerminnen en het Zwarte Huis. Een wereld die is gecreëerd met behulp van unieke kostuums en locaties, visual effects en meeslepende muziek. Lampje is een verhaal over moed, vriendschap en over altijd mogen zijn wie je bent. Met Lotte Jonker, Manu Gunning, Gijs Naber, Meral Polat en Els Dottermans.

Details

Regisseur

Margien Rogaar

Productiejaar

2022

Productieland(en)

NL

Originele titel

Lampje

Lengte

160 min.

Taal

Nederlands

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Lampje 2022 VPRO still afl 2 Het zwarte huis
Lampje 2022 VPRO still afl 2 Het zwarte huis Vis
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.