NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Le temps du loup michael haneke 2003 isabelle huppert anais demoustier lucas biscombe 3

Le temps du loup

Michael Haneke / AT, FR, DEUZE, 2003 / 114 min.

Post-apocalyptisch drama van Michael Haneke: Anna (Isabelle Huppert), haar man en kinderen arriveren bij een vakantiehuisje. Maar het blijkt al bezet door een ander gezin, dat niet van plan is te vertrekken. Kennelijk is de wereld getroffen door een enorme catastrofe van onbekende oorzaak.

Le temps du loup haneke ce

Wanneer George, Anna en hun twee kinderen bij hun vakantieparadijsje in de bossen aankomen, wacht hen een vreemd onthaal. Een jong stel met kind en geweer bewoont het huis. Voor Anna het goed en wel beseft, ligt George geveld op de vloer en moet zij met de kinderen de bossen in vluchten. En dat is nog maar het begin.

bittere strijd

Getroffen door een onbekende catastrofe blijkt half Frankrijk op de vlucht om het vege lijf te redden. Een bittere strijd om het recht op leven is ontbrand waarbij hoop een woord uit het verleden lijkt. Haneke, ook verantwoordelijk voor het scenario, geeft in deze film wederom blijk van zijn compromisloze visie op het troosteloze bestaan van de mens. Kijk en huiver. Ook met Béatrice Dalle en Patrice Chéreau.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Michael Haneke

Productiejaar

2003

Productieland(en)

AT, FR, DEUZE

Originele titel

Le temps du loup

Lengte

114 min.

Taal

Frans, Roemeens

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Le monde d'Isabelle Huppert

Intens en hypnotiserend, koud en brandend: deze zomer staat de actrice Isabelle Huppert in de spotlights in Eye. Met meer dan dertig films, interviews, gasten en Q&A’s brengt Eye in juli en augustus een hommage aan deze fenomenale actrice.

Lees meer
campagnebeeld Le monde d'Isabelle Huppert, © Peter Lindbergh
Le temps du loup michael haneke 2003 isabelle huppert anais demoustier lucas biscombe 2
Le temps du loup michael haneke 2003 isabelle huppert anais demoustier lucas biscombe