Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Badlands: Leila Sahir & Milou Gevers

Leila Sahir & Milou Gevers

Wie zijn de filmmakers van de toekomst? Nieuwe talenten over hun werk, inspiratiebronnen, dromen en idealen. Vandaag: Leila Sahir en Milou Gevers.

poster Badlands: Leila Sahir & Milou Gevers
Leila Sahir schrijft naast film ook theater en poëzie en is actief als regisseur. Haar inspiratie haalt ze veelal uit haar fascinatie voor waarom we doen wat we doen en worden we wie we worden. Verhalen moeten volgens Leila verbinden, je horizon verbreden en boven alles divers zijn. Ze heeft het scenario geschreven van de korte film Laatste rit. In 2020 heeft zij de nieuwe serie Sihame mede ontwikkeld en was de hoofdschrijver. Daarnaast heeft ze haar eigen project afgerond, de korte film MAYSA, genomineerd voor de Debuut Competitie van het Nederlands Film Festival 2021.

Milou Gevers is freelance documentaire regisseur voor verschillende jeugdprogramma’s, zoals de VPRO-serie Nog Eén Week, KRO Kindertijd en Naakt voor de klas met de Sekszusjes. In 2020 studeerde ik ze aan de Nederlandse Filmacademie met de documentaire Waarom bleef je niet voor mij?, bekroond met de studenten-Oscar. Daarnaast won de film onder andere de VPRO Documentaireprijs, de KNF Filmcritici Award, de Gouden Leeuw op Cinekid voor Beste Nederlandse Korte Documentaire, de Prix de Jeunesse, de AHK Eindwerkprijs en de AHK publieksprijs. Op dit moment is ze bezig met de ontwikkeling van haar eerste lange documentaire.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

120 min.

Voertaal

Nederlands

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Badlands

Aanstormend filmtalent in Eye, een nieuwe generatie laat van zich horen. Tijdens de Badlands-avonden krijgt nieuw Nederlands filmtalent volop de kans zich te presenteren met debuutfilms, gesprekken en keuzefilms van makers die hen inspireren. De avonden zijn samengesteld door gastcuratoren Lemuël de Graav, Xiang Yu Yeung en Eye-programmeur Ronald Simons.

Lees meer
campagnebeeld Badlands, illustratie © Isa Grütter
Leila Sahir
Milou Gevers
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.