Skip to content
NLEN
Salauds1

Les Salauds

Intens en claustrofobisch drama over een familie in crisis. Na de dood van een familielid wijst men de beschuldigende vinger naar een perverse zakenman die in de buurt woont. Maar er komen meer geheimen bovendrijven in deze wraakfilm vol verdwaalde puzzelstukjes.

Affiche du film les salauds

Les salauds, dat in navolging van de titel vol zit met klootzakken, geeft slechts mondjesmaat zijn informatie prijs. Claire Denis cirkelt om haar personages heen, die speelbal zijn van seksuele exploitatie, manipulatie, klassenverschillen en hebzucht. Er zijn puzzelstukjes genoeg – liefhebbers van Tsjechov letten op het pistool op de schoorsteenmantel – maar we weten nooit meer dan het hoofdpersonage, de wraakzoekende zeeman Marco, gaandeweg de film ontdekt.

Claire Denis (Beau travail, 35 Rhums) staat bekend om haar eigenzinnige beeldtaal, een intuïtieve, beeldende vorm van vertellen, waarbij de film om meerdere personages en verhaallijnen heen draait. Haar elliptische, filosofische films laten ruimte voor tegenstellingen en onverwachte verbanden. Zelf noemt Denis de structuur van haar nieuwste film “een muur zonder cement”. Met hypnotiserende muziek van Tindersticks.

Details

Salaudshighres
Salauds3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.