Skip to content
NLEN
Like father like son rl

Like Father, Like Son

Hirokazu Kore-eda / JP, 2013 / 120 min.

Het leven van een welgesteld echtpaar komt op zijn kop te staan na een telefoontje van het ziekenhuis waaruit blijkt dat de ouders zes jaar geleden het verkeerde kind hebben meegekregen. Juryprijs Cannes-fiilmfestival. De film is te zien in het Japan-programma, dat tot en met december duurt.

Likefatherlikesonposter

Ryota, een hardwerkende selfmade man uit de hogere arbeidersklasse, en zijn vrouw Midori stellen hun ouderschap ter discussie als ze horen dat hun zesjarige zoon Keita niet hun biologische zoon blijkt te zijn. Als ze erachter komen dat hun biologische zoon wordt opgevoed door een eenvoudig arbeidersgezin, besluiten ze het kind op te eisen.

Hirokazu Kore-eda (Nobody Knows, Still Walking, Distance) buigt zich over het wezen van ouderschap en de plaats van werk en familie in een mensenleven. Dat klinkt serieus, maar In zijn emotioneel geladen film ruimt de regisseur ook genoeg plaats in voor humor. Steven Spielberg, in 2013 juryvoorzitter van het Cannes-filmfestival, waar Like Father, Like Son de Juryprijs won, kocht de rechten voor een eventuele Amerikaanse remake.

“...juweeltjes van scènes…die je eigen jeugd weer doen herleven, en die een brug slaan van Japan naar de rest van de wereld... (**** Trouw)

“…meesterschap…op eenzame hoogte… (**** De Volkskrant)

Details

Regisseur

Hirokazu Kore-eda

Productiejaar

2013

Productieland(en)

JP

Originele titel

Soshite chichi ni naru

Lengte

120 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Like father like son l
Like fatherlikeson
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.