Skip to content
NLEN
still uit Mad Max: Fury Road (George Miller, US/AU 2015)

Mad Max: Fury Road

George Miller / US, AU, 2015 / 120 min.

Mad Max is terug! In het vierde deel, Fury Road, racen ontsnapte gevangene Max Rockatansky en een aantal bevrijde female warriors door een post-nucleair landschap, op zoek naar water en groen. De stuwende, explosieve soundtrack is van Tom Holkenborg/Junkie XL

poster Mad Max: Fury Road (George Miller, US/AU 2015)
De ergste van alle mogelijke toekomstscenario’s heeft plaatsgevonden: de bom is gevallen. Wat rest is een uitgeloogd woestijnlandschap in handen van de wrede alleenheerser Immortan Joe en zijn bende krijgszuchtige albino’s.

Max Rockatansky – vertolkt door Mel Gibsons opvolger Tom Hardy – stuit op rebellenleidster Furiosa (Charlize Theron), die een groep door Immortan Joe gevangen vrouwen heeft weten te bevrijden. Al snel zitten Immortan en zijn krijgers Furiosa en de vrouwen op de hielen; Mad Max voegt zich bij hen in de zoektocht naar water, voedsel en nieuw land.

George Millers post-apocalyptische actiefilm werd met lof en prijzen overladen – als krankzinnig spektakel vol stunts en special effects; als SF-film met serieuze rollen voor vrouwen, en als dystopische waarschuwing voor de vernietiging van de aarde.

Dit is onderdeel van

Details

This movie contains scenes of violencePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

George Miller

Productiejaar

2015

Productieland(en)

US, AU

Originele titel

Mad Max: Fury Road

Lengte

120 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Cinema Ecologica

Veel is onzeker in het leven, behalve één ding: de klimaatcrisis. Hoe filmregisseurs de verhouding tussen de mens en planeet Aarde hebben verbeeld, zie je bij Cinema Ecologica: van nagelbijtende rampenfilm tot kunstzinnige meditatie, van romantische natuurervaring tot verbijsterende sciencefiction.

Lees meer
Illustratie van Joost Stokhof in geel en blauw op een zwarte achtergrond toont verschillende kleinere illustraties van cellen, amoeben, zeedieren, vissenkoppen en een menselijk skelet waar bloemen en planten uit de botten groeien (campagnebeeld Cinema Ecologica)

Why in Eye

“In het vierde avontuur van de Mad Max-reeks zijn de vrouwen aan het woord; bevrijd van hun tirannieke leider komen ze in opstand en belichamen ze de noodzaak van revolutie en verandering.” –Anna Abrahams, programmeur

still uit Mad Max: Fury Road (George Miller, US/AU 2015)
still uit Mad Max: Fury Road (George Miller, US/AU 2015)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.