Skip to content
NLEN
Man1

Man Who Knew Too Much, The

Alfred Hitchcock / US, 1956 / 120 min.

Voor zijn succesvolle misdaadfilm over een echtpaar op vakantie in Zwitserland dat betrokken raakt in een sinister complot deed Hitchcock inspiratie op tijdens zijn huwelijksreis. Het paar is getuige van een moord, hun dochter Betty wordt ontvoerd. Terug in Londen zijn ze te bang om de politie te erbij te halen, en proberen ze zelf de daders op te sporen.

Poster Memorias del subdesarrollo

De kiem van The Man Who Knew Too Much werd gelegd tijdens de huwelijksreis van Alfred en Alma Hitchcock naar St.Moritz in 1927 – het idee van het bezadigde, upperclass resort dat wordt ondermijnd door moord en intriges was voor de regisseur te mooi om te laten liggen.

Ook dit keer voert Hitchcock gewone mensen op die door toeval in een grootse samenzwering verstrikt raken, een thema dat hij zijn gehele carrière zou uitwerken. De regisseur had met de Duitse acteur Peter Lorre een grootheid in huis: de ster uit Fritz Langs M speelt de schurk. Lorre en Hitchcock, die een ongewoon gevoel voor humor deelden, zouden later weer samenwerken in Secret Agent (1936).

The Man Who Knew Too Much werd een groot succes; Hitchcock zou zich hierna meer en meer met het misdaadgenre bezighouden. Van The Man Who Knew Too Much maakte hij in 1955 nog een remake in Hollywood, met James Stewart en Doris Day. Nova Pilbeam (Betty) speelde later nog de hoofdrol in Young and Innocent.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Alfred Hitchcock

Productiejaar

1956

Productieland(en)

US

Originele titel

Man Who Knew Too Much, The

Lengte

120 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Onderdeel van

The Hitchcock Touch

This summer, Eye is honouring the most iconic and influential director of all time, Alfred Hitchcock, with a major retrospective including nine restored silent films. These Hitchcock 9 can be seen in the Netherlands for the first time. For the restoration of these seldom shown first films, material from the Eye collection has been used.

Lees meer
still uit Rear Window (Alfred Hitchcock, US 1954)
Man2
Man4
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.