Skip to content
NLEN
still uit Margin Call (J.C. Chandor, US 2011)

Margin Call

J.C. Chandor / US, 2011 / 107 min.

Zinderende thriller over de cruciale 24 uur voor de grote financiële meltdown in 2008. Onder beklemmende tijdsdruk moeten binnen één investeringsbank beslissingen genomen worden die gevolgen hebben voor miljoenen mensen. Kammerspiel met Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Stanley Tucci en Demi Moore. Keuzefilm Ivo van Hove.

poster Margin Call (J.C. Chandor, US 2011)

Toneelregisseur Ivo van Hove: "Bijna theater tot film gemaakt met een absoluut perfecte casting van een ensemble van acteurs."

De financiële thriller Margin Call volgt de aanloop naar de financiële crisis van 2008 gezien door de medewerkers van een wankelende investeringsbank. Wanneer een jonge financieel analist ontdekt dat zijn bank (lees Lehman Brothers) dreigt om te vallen vanwege een reeks riskante investeringspakketten, slaat de paniek toe.

Binnen 24 uur moeten ingrijpende financiële en morele beslissingen worden genomen tijdens nachtelijke vergaderingen, waarbij de grenzen van de moraal op de proef worden gesteld. Eigenbelang komt in deze benauwde kantoorruimtes tegenover het grote belang te staan. Met uitmuntende dialogen en een eersteklas cast roep J.C Chandor een wereld op van glas en staal en lange zwarte auto's – luxe levensstijlen betaald met fraude.

Dit is onderdeel van

Details

This movie is suitable for all agesThis movie contains foul language

Regisseur

J.C. Chandor

Productiejaar

2011

Productieland(en)

US

Originele titel

Margin Call

Lengte

107 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

FRA of NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

All About Theatre About Film

Film en theater beïnvloeden elkaar doorlopend. Om die kruisbestuiving tussen de twee werelden te vieren, nodigde Eye toneelregisseur Ivo van Hove en scenograaf Jan Versweyveld uit om een tentoonstelling samen te stellen.

Lees meer
campagnebeeld All About Theatre About Film
still uit Margin Call (J.C. Chandor, US 2011)
still uit Margin Call (J.C. Chandor, US 2011)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.