Skip to content
NLEN
Still Mariner of the Mountains 1

Mariner of the Mountains

Karim Aïnouz / BR, FR, DE, 2021 / 99 min.

Melancholische, droomachtige en hoogstpersoonlijke reis naar een bergdorp in Algerije, waar de vader van filmmaker Karim Ainouz werd geboren. Hij ontdekt er prachtige plekken en mensen, en de bijzondere geschiedenis van zijn ouders.

poster IDFA 2021

Zeelui die lange tijd in tropische temperaturen rondvaren, kunnen gaan lijden aan ‘calentura’, een soort delirium. Mariner of the Mountains voelt soms als zo’n soort droom – één waarin de in Brazilië wonende filmmaker Karim Ainouz een reis maakt naar Algerije, het land van zijn vader. Zijn reisdoel is het bergdorp Tagmut Azuz, waar de wieg van zijn vader stond.

De reis begint op een roestig schip en is een fysieke en emotionele ontdekkingstocht, die hij in de voice-over opdraagt aan zijn net overleden moeder. Met de camera in de hand heeft hij verrassende en hartverwarmende ontmoetingen en leert hij over de bijzondere liefdesgeschiedenis van zijn ouders en het onvermijdelijke vertrek van zijn vader.

De emoties, vragen en bespiegelingen die de reis bij hem losmaken, zijn voelbaar in de soms abstracte en intense beelden, afgewisseld met oogstrelende opnames van het land en zijn mensen.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Karim Aïnouz

Productiejaar

2021

Productieland(en)

BR, FR, DE

Lengte

99 min.

Taal

Portugees, Arabisch, Frans

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2021

Documentaireliefhebbers kunnen 17 tot en met 28 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 34ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2021
Still Mariner of the Mountains 2
Still Mariner of the Mountains 1
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.