Skip to content
NLEN
Marnie1

Marnie

Alfred Hitchcock / US, 1964 / 120 min.

Hitchcocks laatste film met een blondine in de hoofdrol is een indringende psychologische thriller over de jonge, aantrekkelijke Marnie, een kleptomane die na iedere succesvolle diefstal van woonplaats verandert. Als ze trouwt moet Marnie haar verleden onder ogen zien. Met Sean Connery en Tippi Hedren.

Marnieposter

Na hun huwelijk komt Marnies echtgenoot erachter dat ze frigide is, waarbij Hitchcock suggereert dat haar kleptomanie een compensatie is voor haar frigiditeit. Haar psychische toestand verergert dusdanig, dat haar echtgenoot vastbesloten is om de sleutel tot haar ernstig neurotische gedrag te achterhalen.

Hitchcock had in eerste instantie prinses van Monaco Grace Kelly op het oog voor de hoofdrol, maar zij sloeg het aanbod af, omdat de rol niet paste bij haar status.

Marnie was de laatste film van Hitchcocks hand waarin een Hitchcock-blondine een centrale rol speelde. Het was ook de laatste film waarin hij samenwerkte met enkele van zijn vaste crewleden, onder wie componist Bernard Herrmann. Marnie was destijds niet echt succesvol in de Amerikaanse bioscopen – volgens criticus Leonard Maltin was de film zijn tijd te ver vooruit.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Alfred Hitchcock

Productiejaar

1964

Productieland(en)

US

Originele titel

Marnie

Lengte

120 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm, DCP - encrypted

Onderdeel van

The Hitchcock Touch

This summer, Eye is honouring the most iconic and influential director of all time, Alfred Hitchcock, with a major retrospective including nine restored silent films. These Hitchcock 9 can be seen in the Netherlands for the first time. For the restoration of these seldom shown first films, material from the Eye collection has been used.

Lees meer
still uit Rear Window (Alfred Hitchcock, US 1954)
Marnie2
Marnie3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.