NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit Mass (Fran Kranz, US 2021)

Mass

Mass

Fran Kranz / US, 2021 / 110 min.

P​sychologisch geraffineerd, beklemmend Kammerspiel waarin de ouders van een high school shooter tegenover de ouders van een van zijn slachtoffers komen te staan. Wat bracht de jongen tot zijn daad? Kunnen ze elkaar werkelijk begrijpen en is vergiffenis mogelijk? Nu ook uitbreng in Nederland.

poster Mass (Fran Kranz, US 2021)

In een kleine, helder verlichte kamer onder een kerk ontmoeten twee echtparen elkaar. Hun levens zijn verbonden door een grote tragedie: ze verloren elk een zoon bij een schietpartij op een middelbare school. Nu zitten de ouders van het slachtoffer tegenover de ouders van de dader. Ze hebben zich allemaal goed op dit gesprek voorbereid en proberen beleefd en kalm te blijven – maar de zoektocht naar de juiste woorden blijkt lastiger dan gedacht en hun inlevingsvermogen wordt tot het uiterste op de proef gesteld.

Fran Kranz bouwt zijn beklemmende debuut in een rustig tempo op naar een ​​psychologisch geraffineerd Kammerspiel over de verschillende manieren waarop we omgaan met rouw en verlies. Mass is een intens drama gedragen door vier briljante acteurs: Ann Dowd, Martha Plimpton, Jason Isaacs en Reed Birney.

Over de regisseur

Fran Kranz begon zijn carrière als film-, tv- en Broadway-acteur. Na zijn afstuderen aan Yale werd hij bekend door zijn rol in de serie Dollhouse (2009-2011), en later in de horrorklassieker Cabin in the Woods (2012). Zijn regiedebuut Mass, waarvoor hij ook het scenario schreef, ging in wereldpremière op Sundance en was ook te zien op het Leiden International Film Festival en het Movies that Matter filmfestival.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Fran Kranz

Productiejaar

2021

Productieland(en)

US

Originele titel

Mass

Lengte

110 min.

Taal

Engels

Drager

DCP

Onderdeel van

Previously Unreleased

Ze waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, meent Eye Filmmuseum, dat ook dit jaar een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar Nederland haalt.

Lees meer
campagnebeeld Previously Unreleased
still uit Mass (Fran Kranz, US 2021)
still uit Mass (Fran Kranz, US 2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.