Skip to content
NLEN
Meet me in venice 48050668 st 1 s high

Meet Me in Venice

Eddy Terstall / NL, 2015 / 93 min.

De nieuwste van Eddy Terstall is een muzikale en psychologische reis langs de Orient Express-route, van Venetië naar Istanbul. Onderweg leren een vader en een dochter die lang van elkaar gescheiden waren, elkaar beter kennen. Met bijzonder mooie rollen van Roberta Petzoldt en Beppe Costa.

Meet me in venice 48050668 ps 1 s high1

De verbazing is groot als de Amsterdamse tapasmaakster Liza na 28 jaar weer een bericht krijgt van haar Italiaanse vader, een muzikant die haar verliet toen ze drie was. Hij vraagt haar naar Venetië af te reizen. Na een afstandelijke eerste ontmoeting – Liza had noodgedwongen al lang emotioneel afstand genomen van haar vader – neemt hij haar mee op een muzikale reis langs de Orient Express-route. De reis brengt hen van Venetië naar de Sloveense hoofdstad Ljubljana, van de binnenstad van Zagreb naar de vlakten van Noord-Servië, van Bulgarije naar Istanbul. Pijnlijke gesprekken worden lang uitgesteld, en vader en dochter blijken meer overeenkomsten te hebben dan ze gedacht hadden. Wanneer ze in Turkije aankomen, ontdekt Liza waarom haar vader na al die tijd contact met haar zocht.

Via een videodagboek waarin Liza een gesproken brief aan haar zoontje inspreekt, maakt ze ons deelgenoot van haar begrijpelijke verwarring en onvervulde verlangens. Haar band met haar aimabele vader is wankel en het vertrouwen is beschadigd maar ze geeft zijn toenadering een kans, en bezint zich ondertussen ook op haar eigen gemankeerde gezinsleven. Roberta Petzoldt en Beppe Costa weten die complexe vaderdochterverhouding bijzonder inlevend vorm te geven.

“…origineel…Terstall verstaat de kunst in een enkel zinnetje een sfeer te treffen… (De Volkskrant)

“…memorabele momenten…mooie locaties, mooie ontmoetingen en mooie muziek… (Het Parool)

“…sympathiek…mooie muzikale en poëtische accenten…ontroerend…mooi en aansprekend… (De Filmkrant)

Details

Regisseur

Eddy Terstall

Productiejaar

2015

Productieland(en)

NL

Originele titel

Meet Me in Venice

Lengte

93 min.

Drager

DCP - encrypted

Meet me in venice 48050668 st 2 s high
Meet me in venice 48050668 st 3 s high
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.