Skip to content
NLEN
still uit Men (Alexander Garland, US 2022)

Men

Alex Garland / GB, 2022 / 100 min.

Alex Garland laat iedereen in opperste verwarring achter met zijn nieuwe, provocerende conversation piece. Zijn surrealistische folkhorrorfilm begint als een verontrustende home-invasionthriller en wordt vanaf dat moment steeds vreemder (en bloederiger).

poster Men (Alexander Garland, US 2022)

Een jonge vrouw trekt zich na de dood van haar ex-man terug op het Britse platteland maar rust is haar niet gegund. Iets of iemand lijkt haar te stalken. Wat begint als een sluimerende dreiging wordt een regelrechte nachtmerrie, waarin ze belaagd wordt door de demonen uit haar verleden.

Regisseur Alex Garland is opnieuw niet bang om risico's te nemen met zijn enigmatische film vol bodyhorror-momenten. Jessie Buckley (The Lost Daughter, I’m Thinking of Ending Things) en Rory Kinnear (No Time To Die) vervullen de hoofdrollen. Kinnear-fans komen helemaal aan hun trekken want hij speelt een ongelooflijk aantal rollen, allemaal even griezelig of ongemakkelijk.

Alex Garland heeft een voorliefde voor sci-fi en horrorfilms met een filosofische inslag. Hij begon als romanschrijver (The Beach, Tesseract) en schreef het scenario van 28 Days Later, geregisseerd door Danny Boyle. Hij maakte zijn regiedebuut met Ex Machina, waarvoor hij werd genomineerd voor een Oscar en twee BAFTA's. In 2018 maakte Garland zijn tweede film als schrijver-regisseur, Annihilation.

Details

This movie contains scenes of violencePersons under 16 years must be accompanied by an adultScenes from this movie may cause fearThis movie contains foul language

Regisseur

Alex Garland

Productiejaar

2022

Productieland(en)

GB

Originele titel

Men

Lengte

100 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

still uit Men (Alexander Garland, US 2022)
still uit Men (Alexander Garland, US 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.