Skip to content
NLEN
Stormstill1

Mga anak ng unos

Lav Diaz / PH, 2014

De verwoestende tyfoon Yolanda die in 2013 de Filippijnen trof, heeft een stad aan de kust in een post-apocalyptische chaos gestort. Grootse documentaire van meesterfilmer Lav Diaz, een van de Prins Claus Laureaten 2014. Met Q&A door filmjournalist Bregtje van der Haak.

Stormposter

Vrachtschepen die uit de zee op het land zijn geworpen liggen tussen de restanten van huizen en hutjes, en talloze mensen zijn op tragische wijze in de golven omgekomen. Het geteisterde landschap van Tacloban is zoveel maanden na de ramp nog steeds verwoest, kinderen zijn dakloos en graven in de rommel, waar ze zelfs nog lijken kunnen aantreffen. Niets is gedaan om deze mensen te helpen.Zo is de documentaire ook een stille aanklacht tegen al diegenen die hulp hebben beloofd, maar die nooit hebben gegeven. In het midden van deze nachtmerrie probeert een groepje kinderen een nieuwe wereld voor zichzelf te creëren. In zijn grootse, in zwart-wit geschoten documentaire blijft Diaz zelf op de achtergrond. Hij registreert, praat met mensen en laat de beelden voor zich spreken, gevangen in zijn karakteristieke lange, hypnotische scènes.EYE vertoont ook From What is Before (2014) van Lav Diaz, over een afgelegen dorp, dat bevangen raakt van een reeks misschien bovennatuurlijke gebeurtenissen.

Lav Diaz is een van de laureaten van de Prins Claus Awards 2014 die in de week van 7 t/m 12 december hun werk voor publiek toelichten. Filmjournalist en documentairemaker Bregtje van der Haak, bestuurslid van het Prins Claus Fonds, praat met Diaz over zijn films en inspiratiebronnen.

Details

Regisseur

Lav Diaz

Productiejaar

2014

Productieland(en)

PH

Originele titel

Mga anak ng unos

0

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP - encrypted

Stormstill2
Stormstill3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.