NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Miami vice 2006 michael mann 1

Miami Vice

Miami Vice

Michael Mann / US, DE, 2006 / 134 min.

Colin Farrell en Jamie Foxx nemen het stokje over van Don Johnson en Philip Michael Thomas als de jongens van het snelle leven Sonny Crockett en Ricardo Tubbs, undercoveragenten te Florida. Michael Mann wilde geen kloon maken van de tv-serie die hem groot maakte in de jaren tachtig, en zette in op een spijkerharde, hyperstilistische en rauw-realistische thriller.

Poster miami vice

Wanneer een geheime FBI-operatie bloederig uit de hand loopt, gaan Crockett en Tubbs diep undercover om een ​​transnationaal drugskartel te infiltreren. De supercoole superagenten ontdekken al snel dat ze op iets veel groters dan drugssmokkel zijn gestuit. Persoonlijke en professionele motieven raken gevaarlijk verweven wanneer Crockett valt voor de rechterhand van de kartelkoning (de Chinese superster Gong Li).

zwierig en donker

Michael Mann houdt zich verre van de iconische tv-serie Miami Vice, die hem in de jaren tachtig faam bracht. Flamingo's, schoudervullingen en de muziek van Jan Hammer ontbreken: met digitale middelen creëren Mann en cameraman Dion Beebe liever verbluffende beelden van de nachtelijk broeiende stad (zie ook Heat en Collateral). De opwindende cameravoering is om je vingers bij af te likken: van zwierig en sensueel tot wreed-realistisch. De speedboten schitteren in de zon, terwijl de spijkerharde actiescènes de hyperstilistische thriller donker kleuren.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Michael Mann

Productiejaar

2006

Productieland(en)

US, DE

Originele titel

Miami Vice

Lengte

134 min.

Drager

DCP

Onderdeel van

Michael Mann

Michael Mann vangt op onnavolgbare wijze de gruizige kanten van het grotestadsleven in gestileerde beelden. Zijn helden zijn existentiële eenlingen, stuk voor stuk doordrongen van een eergevoel dat hen rechtstreeks naar de hemel of naar de hel leidt.

Lees meer
campagnebeeld Heat & Vice: The Films of Michael Mann
Miami vice 2006 michael mann 15
Miami vice 2006 michael mann 4