Skip to content
NLEN
Deruyterstill1

Michiel de Ruyter

Roel Reiné / NL, BE, 2015 / 151 min.

Avonturenfilm over het leven van Michiel de Ruyter (1607-1676): intriges, samenzweringen, spectaculaire zeeslagen tegen de Engelsen met De Ruyter als bevelhebber van de Nederlandse vloot en de dubieuze rol van de Oranjes. EYE vertoont Michiel de Ruyter op maandag 9 februari met Engelse ondertitels met name voor bezoekers die de Nederlandse taal niet machtig zijn. 

Deruyterposter

Halverwege de 17e eeuw is Nederland een van de grootste zeevarende naties ter wereld. Na het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp, is Michiel de Ruyter zijn gedoodverfde opvolger. In diverse zeeslagen heeft De Ruyter getoond dat hij een briljant strateeg is. Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht. De hyperintelligente republikein Johan de Witt is als raadspensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III stadhouder te maken.De republikeinen is er alles aan gelegen dat de oorlog met de Engelsen wordt gewonnen. Met een ingenieuze strategie weet De Ruyter op spectaculaire wijze de Engelse vloot te verpletteren. Bij het volk is hij ongekend populair, maar onderlinge complotten en samenzweringen leiden tot conflicten tussen de regerende macht en de aanhangers van de prins. Het Huis van Oranje scherpt de messen en De Ruyter wordt meegesleurd in een stroom van politieke ontwikkelingen. De Ruyter en zijn gezin dreigen het slachtoffer te worden van een politiek steekspel waarin hij op een onmogelijke missie wordt gestuurd.

“Michiel de Ruyter is zonder meer de beste historische speelfilm die ooit in Nederland is gemaakt. (**** Algemeen Dagblad)

“ …knappe special effects…Een film waarin Hollandse degelijkheid wordt gecombineerd met Hollywood-achtig drama. (**** Trouw)

“ …de film barst van de schwung en levenslust…inzet en tomeloos enthousiasme…schilderachtig…geloofwaardig…meeslepend…fraai… (NRC Handelsblad)

Details

Regisseur

Roel Reiné

Productiejaar

2015

Productieland(en)

NL, BE

Originele titel

Michiel de Ruyter

Lengte

151 min.

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP - encrypted

Deruyterstill2
Deruyterstill3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.