NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Mijn bijzonder rare week met tess eye filmmuseum01

Mijn bijzonder rare week met Tess

Steven Wouterlood / NL, 2019 / 82 min.

De elfjarige Sam ontmoet tijdens de zomervakantie op Terschelling de eigenzinnige Tess, een levenslustig meisje dat net zo’n wonderlijke kijk op de wereld lijkt te hebben als hijzelf. Hij komt er al snel achter dat Tess bezig is met een mysterieuze missie. Gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek, dat werd bekroond met een Vlag en Wimpel van de Griffeljury.

Poster mijn bijzonder rare week met tess eye filmmuseum

Sam is bang dat hij als jongste van het gezin ooit in z”n eentje zal overblijven. Daarom geeft hij zichzelf de opdracht te oefenen om alleen te zijn. Iedere dag een beetje langer. Dat gaat hem eerst nog makkelijk af, maar wordt steeds moeilijker nadat hij op Terschelling Tess ontmoet, de dochter van de doktersassistente. Sam wordt vaak niet begrepen door zijn ouders, maar bij Tess is alles anders. Zij betrekt hem langzaam maar zeker bij een wonderlijk plan.

groot geheim

Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.

De film won al talloze prijzen op de festivals van Berlijn (wereldpremière, special mention), New York, Zagreb, Kaliningrad en Kristiansand.

Met Sonny van Utteren, Josephine Arendsen, Julian Ras, Jennifer Hoffman, Tjebbo Gerritsma, Suzan Boogaerdt en Hans Dagelet.

Steven Wouterlood maakte eerder de korte films Alles mag en Koningsdag die beiden zijn te zien in Eye.

Details

Regisseur

Steven Wouterlood

Productiejaar

2019

Productieland(en)

NL

Originele titel

Mijn bijzonder rare week met Tess

Lengte

82 min.

Taal

Nederlands

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch

Mijn bijzonder rare week met tess eye filmmuseum02
Mijn bijzonder rare week met tess eye filmmuseum03