Skip to content
NLEN
Mijnmamastill1

Mijn mama is in Amerika

De zesjarige Jean gaat voor het eerst naar school. Het valt een beetje tegen: de juf is ouderwets en zijn klasgenoten doen stoer. Ondertussen fantaseert Jean allerlei spannende avonturen bij elkaar over zijn moeder, die er niet is. Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Mijnmamaposter

Thuis is Jean aangewezen op de oppas, want zijn vader werkt lange dagen en zijn moeder is weg. Gelukkig heeft een buurmeisje nieuws over zijn moeder. Aan de hand van denkbeeldige postkaarten die zij Jean voorleest, fantaseert hij allerlei spannende avonturen. Maar hoe zit het nu echt...?

Mijn Mama is in Amerika – een bewerking van de gelijknamige strip door Émile Bravo en Jean Regnaud – is na Hocus Pocus met Alfons Alfrink, Kooky en Zarafa de vierde bioscooprelease die voortkomt uit de bijzondere samenwerking tussen Cinekid, ZAPP en EYE. Het doel van de samenwerking, die wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds, is het stimuleren van de uitbreng van buitenlandse kinderfilms die zich onderscheiden door cinematografie, vertelwijze en/of thematiek. Leeftijd vanaf 5 jaar.

“...ontroerend verhaal... vrolijke liedjes en een heldere animatiestijl...lieve, geestige film... (**** De Volkskrant)

“ …fraai uiterlijk… (**** NRC Handelsblad)

Details

Mijnmamastill2
Mijnmamastill3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.