Skip to content
NLEN
still Miller's Crossing (Joel & Ethan Coen, US 1990)

Miller's Crossing

Joel Coen / US, 1990 / 115 min.

Derde film van de gebroeders Coen is een ode aan de film noir, vol visuele flair en licht absurde verwikkelingen. Gangsters, gokkers, list en bedrog, American style.

poster Miller's Crossing (Joel & Ethan Coen, US 1990)

Je hebt misdaadfilms en misdaadfilms. Regisseurs die goed geoliede, hard-boiled spanning en actie afleveren zijn er te over, maar auteurs zoals de gebroeders Coen die het genre naar hun hand zetten zijn zeldzamer.

Gangster Leo krijgt de opdracht om een malafide scharrelaar te elimineren, business as usual, lijkt het. Echter, de man blijkt de broer van de vrouw op wie Leo verliefd is; en die vrouw heeft weer iets met Leo's sidekick en rechterhand… een strijd om de macht in de stad brandt los. Met Gabriel Byrne, Marcia Gay Harden en John Turturro. Miller's Crossing is geïnspireerd op het werk van schrijver Dashiell Hammett, in het bijzonder zijn boek The Glass Key (1931).

Deze film is te zien in een double bill met de Dashiel Hammett-verfilming The Maltese Falcon.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultScenes from this movie may cause fearThis movie contains foul language

Regisseur

Joel Coen

Productiejaar

1990

Productieland(en)

US

Originele titel

Miller's Crossing

Lengte

115 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Film Noir

Regenachtige straten, kringelende sigarettenrook en mannen met een duister verleden. Het onontkoombare noodlot en de femme fatale, sluw en seksueel onafhankelijk: Eye presenteert deze zomer een uitgebreid programma rond de klassieke film noir, met meesterwerken als The Third Man en In a Lonely Place, met Humphrey Bogart. Met vintage 35mm-prints en fonkelnieuwe restauraties.

Lees meer
Film Noir – The Dark Side of Hollywood
still Miller's Crossing (Joel & Ethan Coen, US 1990)
still Miller's Crossing (Joel & Ethan Coen, US 1990)

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.