NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Mirai 1

Mirai

Mirai

Mamoru Hosoda / JP, 2018 / 98 min.

Deze voor een Oscar genomineerde animatiefilm vertelt het hartverwarmende verhaal van een 4-jarige jongen op een magische reis, die de grenzen van tijd en ruimte overstijgt. Vanaf 8 jaar.

Poster mirai eye filmmuseum

Wanneer de 4-jarige Kun zijn pasgeboren zusje Mirai ontmoet, is hij in eerste instantie dolbij met haar komst. Maar als de aandacht van zijn ouders steeds meer naar Mirai gaat, voelt Kun zich al snel buitengesloten en boos. Plots ontdekt hij een magische tijdreispoort in zijn achtertuin. Hij wordt meegenomen op een avontuur door de tijd en ontmoet verschillende familieleden uit het verleden en de toekomst. Onder wie zijn zusje Mirai, die in Kuns fantasiewereld inmiddels een tiener is en hem mee op sleeptouw neemt op een reis vol magie.

grote naam

Regisseur Mamoru Hosoda is een grote naam in de wereld van de Japanse animatie, en waagde zich al eerder aan een magische tijdreis in The Girl Who Leapt Through Time (2006). Mirai ging in première op het Filmfestival van Cannes, en werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Animatiefilm.

Details

Regisseur

Mamoru Hosoda

Productiejaar

2018

Productieland(en)

JP

Originele titel

Mirai no Mirai

Lengte

98 min.

Taal

Japans, Engels, Russisch

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Mirai 2
Mirai 3